Správná příprava čaje od A po Z
Všichni známe přirovnání, že někdo neuvaří ani čaj. Dneska vás vyvedeme z omylu, že příprava čaje je snadná a zvládne ji každý. Připravit správně čaj je totiž oříšek, ale my vám ho pomůžeme rozlousknout.
Příprava čaje vždy vyžaduje několik potřebných věcí: horkou vodu, nádobu na čaj, hrneček a čaj samotný. U první z věcí se zastavíme, protože není horká voda jako horká voda. Každý čaj potřebuje specifickou teplotu, aby bylo dosaženo požadované kvality. Bylinkový čaj například potřebuje teplotu 100 °C, zatímco zelený čaj teplotu mezi 75–85 °C. Hned po zalití čaje nastává další důležitý bod: každý čaj potřebuje jinou délku louhování. Bylinkový čaj potřebuje okolo 6 minut, zatímco zelený pouze 1–3 minuty. Po vylouhování můžeme hotový čaj přelít do hrnečku – a až v tuto chvíli přidáme med, cukr nebo mléko.
Čaj je tímto připravený k servírování, třeba s oblíbenými sušenkami. Přejeme dobrou chuť.