Až napadne sníh, budete připraveni!

Pravda, v České republice to zatím na sněhové závěje nevypadá. Ale kdo ví, třeba se vám následující infografika bude jednoho dne hodit. Jde o jasný a stručný návod, jak se zachovat, když se svým autem uvíznete v závějích mimo civilizaci.

Pokud zapadnete a v okolí nebude nikdo, kdo by vám v první chvíli pomohl, teple se oblékněte. Cestujete-li na delší dobu a v kufru máte zavazadlo, natáhněte na sebe všechny svršky, které vás mohou v mraze zahřát. Průběžně si přitápějte, ale raději je nárazově. Než tak učiníte, ujistěte se, že nemáte výfuk ucpaný sněhem – hrozila by vám otrava oxidem uhličitým.

A další rady? Upozorněte na sebe! Na anténu zavěste výrazný kus hadru (klidně může jít o vaši kapuci nebo šálu). Využijte náhradní pneumatiku. Založte na ní oheň a nechte doutnat černý dým.

Cartoon - WHAT TO D O WHEN YOUR CAR IS STRANDED IN THE SNOW Make sure the exhaust pipe is clear of snow to avoid carbon dioxide poisoning. 2: TURN the car's heater on intermittently for about 10 minutes once an hour, to gain warmth while preserving fuel. 1: PUT on all the clothes you have available in order to trap and conserve body heat. Leave one door clear so you can still get out. 3: MAKE the car more visible by clearing snow from the hood and tying something colorful to the antenna. 4: PILE

Zdroj: cheezburger.com