Rostou? A umíte je taky skvěle uvařit? – Infografika

Pokud i vy patříte mezi ty, kteří si letní prázdniny bez houbaření, téměř výhradně české kratochvíle, nedokáží představit, určitě vás bude zajímat, jak lesní houby co nejlépe připravit. Jestli už vám v houbařské sezóně klasická česká smaženice leze krkem, co takhle zkusit povznést přípravu hub na vyšší level a zpracovat je v opravdový kulinářský skvost?

Infografika pod článkem vám dá obecné tipy na přípravu hub, které vám zajistí jejich nejlepší chuť. V původním článku, kterého je infografika součástí, pak najdete konkrétní recepty na pokrmy z hub, kterých jsou české lesy v sezóně plné (hříbky, lišky), ale také na přípravu od pohledu „nebezpečnějších“ druhů, které si dovolí sbírat jen někteří zkušenější houbaři (smrž=morel, trsnatec lupenitý=maitake). Infografika bere v potaz i exotické druhy hub, které v českých luzích a hájích nenajdete, zato v supermarketech ano – asijské houby shitake a shimeji – nebo hojně pěstovanou a oblíbenou hlívu.

Česká republika je rájem houbařů. Zajímá vás, kde zrovna rostou? Nechte si poradit od zkušených houbařů a najděte si „naleziště“, které je vám zrovna nejblíž!

houby infografika

Zdroj: BuzzFeed.com