Jak správně na oheň v krbu – infografika
Také si každou zimu představujete, jaké by to bylo trávit dlouhé chladné večery vedle plápolajícího ohně s dobrou knihou a pitím? Dnes vás na takovou situaci připravíme, a to společně s webem krby-deltako.sk. Pokud již doma krb máte, můžete si návod na správné rozdělávání ohně ihned vyzkoušet.
K rozdělání vám postačí sirky, podpalovač, a dva druhy dřeva – větší polena a třísky. Nejdříve vložte na dno krbu velké kusy, na ně pak podpalovač a třísky; to aby nám dřevo perfektně chytilo. Díky třískám se vytvoří menší dým, který nastartuje tah komínu. Tím také zabráníte tomu, že by se vám pak dým dostal do obytného prostoru – takhle si zkazit večer určitě nechce nikdo z vás.
Před samotným zapálením je důležité myslet ještě na jednu věc: nesmíte zapomenout otevřít přívod externího vzduchu. Poté už můžete podpálit. Pokud jste se drželi těchto rad, již by vás mělo zalévat příjemné teplo a uším lahodit zvuk pomalu praskajícího dřeva. Nám ostatním nezbývá nic jiného, než pokračovat ve snění.
Zdroj: krby-deltako.sk