Jak na perfektní steak – infografika

Pěkně počasí už k nám dorazilo a s ním i grilovací sezóna. Proto vám dnes prozradíme postup na steak, se kterým zabodujete u všech svých přátel. A pokud vám počasí zrovna nebude přát, steak si udělejte doma na pánvi, dokonce je zde pravděpodobnější, že se vám povede. Proč, říkáte si? To vám řekne následujících 8 tipů pro dokonalý steak:

  1. Předtím než se pustíte do vaření, nechte steak odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Nepřehánějte to s kořením a marinádou – na klasický steak se nejvíce hodí nerozlučná dvojka sůl a pepř. Marináda a další koření se vám může snadno připálit a zhořknout.
  3. Nesolte s velkým předstihem. Sůl z masa „vytáhne“ všechnu šťavnatost.
  4. Pořádně to rozpalte. Teda vy nemusíte, ale pánev ano. U grilu se ujistěte raději 3×.
  5. 2–5 minut z každé strany a steak je hotový. Pokud ho tam necháte déle, budete mít možná tak tuhou podrážku.
  6. Těsně před dokončením do pánve přidejte kus másla, případně bylinky ze zahrádky.
  7. Je nám jasné, že už se nemůže dočkat a sliny vám tečou až na zem, ale po dokončení masu dejte ještě 5 minut – šťáva se dostane do celého steaku a všechna vám nevyteče při prvním nakrojení.
  8. To, že steak sundáte z pánve nebo grilu, neznamená, že už se nedělá. Vyjměte ho tedy ještě o pár sekund dříve.

Návod na perfektní steak.

Zdroj: girlscangrill.com