Co všechno je v hotdogu?
Říkáte si, že na takovém hotdogu (či na párku v rohlíku u nás) nemůže být nic špatného? V dnešní infografice se podíváme na to, co všechno lze v takovém kusu „masa“ najít. V poslední době se v mediálním prostoru řeší podmínky chovu skotu a to, čím je v chovu krmen. Statistika uvádí, že 80 % všech – v Americe prodaných – antibiotik je určeno právě pro zvířata v chovech, aby byla chráněna před nemocemi. Tato léčiva se samozřejmě dostanou i do masa a my je potom konzumujeme. Nemluvě o hormonech, díky kterým rostou zvířata mnohonásobně rychleji.
Pro výrobu párku/klobásy stačí 4 jednoduché suroviny: maso, voda, sůl, koření. To je vše. Hádejte, co do párku dávají výrobci – a pak se podívejte do infografiky a nebudete se stačit divit. Za zmínku stojí například různé dusičnany, které můžeme najít také v pyrotechnice nebo v sáčcích pro oteplení rukou. 73 % dotázaných Američanů však věří, že jejich výrobky obsahují převážně maso a žádné antibiotika a hormony.
Na závěr si spravíme chuť několika lokálními variacemi hotdogů: V New Yorku je velice populární košer hotdog se zelím a hořčicí, v Chicagu zase vede hotdog s cibulkou, relishem, papričkami, okurkou, rajčaty, hořčicí a dalšími přísadami, značka: zákaz kečupu. A v Arizoně je trendy tzv. Sonořan, ve kterém najdete fazole pinto, rajčata, cibuli, majonézu, hořčici, jalapeño a párek obalený kusem slaniny. Další recepty najdete dole v infografice.
Zdroj: infographicnow.com