Jak nakrájet cibuli bez pláče – infografika
Cibule mohou být vařené nebo používány syrové. Jejich nakrájení může být každopádně docela tvrdý a nepříjemný „oříšek“. Zde jsou některé vyzkoušené tipy na to, jak se při jejím krájení nerozbrečet!
- Položte blízko prkénka s právě krájenou cibulí hořící svíčku
- Krájejte pod tekoucí vodou
- Mějte na očích plavecké brýle či brýle na potápění
- Zmrazte cibuli před krájením na 15 minut
- Pomatlejte prkénko před krájením octem
- Přesvědčte se, že je váš nůž dostatečně ostrý!
Co se vlastně s cibulí při krájení děje, že váš to přivádí k pláči?
- Právě krájená cibule vypouští enzymy
- Enzymy se promíchají s vodou ve vašich očích
- A to se přeměňuje v kyselinu sírovou!
- Která vás pálí
Zábavný fakt: Jablka, brambory a cibule chutnají všechny stejně, když si držíte nos. :-)
Zdroj: news-by-design.com